Meer informatie voor gebruikers en leveranciers na aanpassing website

Wellicht viel het al op bij je laatste bezoek aan de website van BCRG. Sinds begin dit jaar hebben we de buttons ‘Info gebruikers’ en ‘Info leveranciers’ toegevoegd. Het doel van deze extra buttons is om de informatievoorziening voor beide doelgroepen te verbeteren en vooral specifieker te maken. Zo zullen we met enige regelmaat onze databank en website optimaliseren om aan nieuwe wensen tegemoet te komen.

Wie de button ‘Info gebruikers’ aanklikt, komt op een pagina met enerzijds ‘Veel gestelde vragen’ over de verklaringen en anderzijds ‘Invulinstructies’. Het onderdeel Invulinstructie zijn we nog aan het ontwikkelen, maar het bestand met Veel gestelde vragen is inmiddels gevuld.

Veelgestelde vragen

Zodra er bij BCRG een vraag binnenkomt over het gebruik van een verklaring, die ook voor andere gebruikers van belang kan zijn, dan nemen we deze vraag en het antwoord op in dit bestand. Natuurlijk komen er ook vragen binnen bij KEGO, die eveneens de antwoorden publiceert. Alleen zijn dit vaak vragen die veelal gaan over het opnameprotocol. Natuurlijk is het altijd mogelijk dat een antwoord zowel bij KEGO als bij BCRG is terug te vinden. De vragen die KEGO binnenkrijgt over gecontroleerde verklaringen, worden veelal door BCRG beantwoord.

Info voor leveranciers

Wie op de button ‘Info leveranciers’ klikt, komt op een pagina voor de indieners van de te controleren verklaringen. Op deze pagina vind je informatie over de eisen aan de onderbouwing van een energetische claim van een product of systeem, zoals het college van BCRG die stelt. Nog niet alles is hier beschikbaar, maar de komende periode zullen we dit verder aanvullen. Per productcategorie kun je hier lezen welke informatie het College van BCRG nodig heeft om de verklaringen en de onderbouwingen te controleren. Ook de procedures en de algemene voorwaarden van BCRG zijn hier te vinden.