Verklaringen NV (NEN 7120) blijven langer in de databank van BCRG staan

In onze databank staan verklaringen die toegepast kunnen worden in het kader van de Energieprestatieberekening van een gebouw conform de NTA 8800. Sinds 1 januari 2021 is de NTA 8800 de bepalingsmethode waarmee de energieprestatie van gebouwen wordt bepaald. Daarnaast staan er ook nog verklaringen die gebruikt kunnen worden in het kader van het NEN 7120 en het Nader Voorschrift (NV). 

Vorig jaar was het beeld dat deze gecontroleerde verklaringen tot eind 2022 in het kader van de Regeling Vermindering Verhuurderheffing (afgekort RVV) door de vastgoedeigenaren en EP-adviseurs gebruikt konden worden.  Eind 2021 melde de overheid dat de  termijn voor de RVV wordt verruimd.  De nieuwe einddatum voor de RVV wordt 1 juli 2023.

Als de nul meting van een woning is uitgevoerd met het Nader Voorschrift (NEN 7120) dan dient de eind meting (na aanbrengen van Energiebesparende maatregelen) ook uitgevoerd te worden met het Nader Voorschrift (NEN 7120). 

De gecontroleerde verklaringen ten behoeve NEN 7120 blijven dus voorlopig (in verband met investeringen in duurzame technieken/energiezuinige technieken  door de vastgoedeigenaren) ook hun waarde behouden. Meer informatie over verruiming van de RVV vindt u op de website van RvO.

Bezoek de website